De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Streekproducten: een goed verhaal is het hele werk

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Streekproducten: een goed verhaal is het hele werk

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Streekproducten staan in de belangstelling. Regio's proberen graag 'hun' producten enkel uit de eigen streek te laten komen en ook consumenten reageren hierop. Het is echter moeilijk om een product altijd met een regio te kunnen verbinden. Wat maakt een kaas nu een echte Goudse of een ham een echte Parma? Nationale en regionale overheden alsmede de Europese Unie trachten deze zoektocht in goede banen te leiden, maar komen er zelf ook niet altijd uit. In dit artikel wordt naar aanleiding van een onderzoek door Van
Heusden achterhaald wat een streekproduct nu zo streekgebonden maakt en hoe de markt hierop reageert.

OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
InstituutKenniscentrum Business Development & Co-creation
LectoraatOndernemerschap
Gepubliceerd inHAN Business Publications HAN Press, Arnhem, Pagina's: 61-70
Jaar2011
TypeBoekdeel
ISBN978-90-8707-000-7
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk