De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het brandveilig maken van een standaardafsluiter tbv een brandveiligheidscertificaat

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het brandveilig maken van een standaardafsluiter tbv een brandveiligheidscertificaat

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Vanwege de toename van incidenten, waarbij brand betrokken is en de strenger wordende eisen ten aanzien van veiligheid, is de vraag naar brandveilige producten vanuit de petrochemische markt groter geworden. Indufil B.V. heeft geen brandveilig gecertificeerde producten in het assortiment, terwijl er wel vraag naar is. In het kader van het afstuderen aan de HTS Autotechniek in samenwerking met Indufil B.V. is onderzocht of een standaardafsluiter in het assortiment brandveilig gemaakt kan worden.
Het onderzoek is uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in het bezwijkgedrag van de standaardafsluiter in het geval van brand conform de richtlijnen opgesteld in de ‘API 607’ norm. Dit is een norm van het American Petroleum Institute waarin specifieke eisen staan vermeld met betrekking tot het uitvoeren van de brandveiligheidstest en het verkrijgen van een brandveiligheidscertificaat. De uitkomsten van dit onderzoek dienen als basis voor het opstellen van aanbevelingen voor een herontwerp, dat zowel de externe als de interne lekkage naar een acceptabel niveau terugdringt. Het uiteindelijke doel is het opleveren van een standaardafsluiter die voorzien is van een API 607 brandveiligheidscertificaat. De onderzoeksvraag die centraal staat in dit rapport luidt als volgt:
‘Welke aanpassingen dienen te worden doorgevoerd om de standaardafsluiter aan de brandveiligheidsnorm te laten voldoen?’

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingAutomotive
AfdelingAcademie Engineering en Automotive
Datum2010-05-20
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk