Adviezen met betrekking tot het aanbod van de warme maaltijd
Voor de medewerkers zorg en welzijn die werken in de kleinschalige woongroepen van CarintreggelandWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Adviezen met betrekking tot het aanbod van de warme maaltijd
Voor de medewerkers zorg en welzijn die werken in de kleinschalige woongroepen van CarintreggelandWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Samenvatting
Dit rapport is geschreven om de brochure met recepten, die ontwikkeld is voor de medewerkers zorg en welzijn die werkzaam zijn in de kleinschalige woongroepen van Carintreggeland, te onderbouwen. Het rapport is geschreven voor de diëtisten van Carintreggeland die tevens de opdrachtgevers zijn voor deze interventieontwikkeling. De aanleiding is het voorafgaande vocht- en voedselconsumptieonderzoek, waaruit blijkt dat deze niet voldoet aan de richtlijnen van de Gezondheidsraad. Voornamelijk bij de warme maaltijden is winst te behalen, omdat cliënten hierbij te weinig calorieën, voedingsvezels en groente en teveel natrium en verzadigd vet eten. Het doel van de interventie is het verbeteren van het kookgedrag van de medewerkers zorg en welzijn, zodat de warme maaltijden voor de psychogeriatrische cliënten worden verbeterd. Gezien is dat de pannen vaak leeg waren, waardoor cliënten dus niet meer konden eten. Als cliënten meer eten krijgen aangeboden, verbeterd hun vocht- en voedselconsumptie waarschijnlijk ook. Dit is belangrijk om cliënten zo lang mogelijk in een goede voedingstoestand te houden en ondervoeding te voorkomen.
Organisatie | Hogeschool van Arnhem en Nijmegen |
Opleiding | Voeding en Diëtetiek |
Afdeling | Academie Gezondheid en Vitaliteit |
Academie Paramedische Studies | |
Datum | 2014-06-01 |
Type | Bachelor |
Taal | Nederlands |