De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Duna Bida

Handleiding Zorgplan bespreken doe je zo!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Duna Bida

Handleiding Zorgplan bespreken doe je zo!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

IrisZorg zet zich in voor mensen die grip op hun leven willen behouden of krijgen. Een verslaving en/of probleem op het gebied van wonen, werken en financiën kunnen ertoe leiden dat uw leven anders loopt dan u wenst. IrisZorg biedt trajecten voor wonen, werken en behandelen. Er wordt gezocht naar praktische oplossingen. In elk traject wordt aandacht besteed aan een goede daginvulling als werk, scholing of dagbesteding.
IrisZorg streeft ernaar om mensen in hun kracht te zetten om uiteindelijk een optimaal functioneringsniveau te bereiken. IrisZorg biedt mensen perspectief om vanuit kracht te leven. In de visie van IrisZorg staat beschreven; de cliënt en diens mogelijkheden staan centraal. Maar, hoe kunt u dit allemaal nou precies in de praktijk brengen ….. Daar hebben wij iets voor bedacht:
Een belangrijk aspect binnen ons project is de cliënt een rol en stem geven tijdens de bespreking. De cliënt laten spreken vanuit zijn eigen beleving. Om de cliënt zijn eigenheid te laten zien, zijn eigen stem te geven, geven wij de cliënt meer betekenis dan alleen aanwezig te zijn tijdens de bespreking, we maken hem levend. De naam ‘Duna Bida’ betekent in het Antilliaans ‘levend maken’. Binnen IrisZorg wonen mensen met verschillende culturen, normen en waarden en godsdiensten. Ook binnen onze projectgroep is dit het geval, iedereen is eigen en bijzonder, waardoor wij voor deze ‘bijzondere’ naam hebben gekozen. Duna Bida is een creatieve werkvorm waarin de cliënt samen met zijn/haar persoonlijk begeleider de voor hem of haar belangrijkste doelen vanuit zijn eigen beleving in kaart brengt. In deze handleiding vind je op punten waar wij de cliënt een rol geven, steeds ons logo terug.
Het doel van de creatieve werkvorm Duna Bida is om de cliënt een rol en stem te geven tijdens de bespreking en zijn/haar gevoel van deelname tijdens de bespreking te bevorderen en om hier als persoonlijk begeleider nauw betrokken bij te zijn.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
AfdelingAcademie Mens en Maatschappij
Datum2013-08-20
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk