De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

HAN E-Bike

Chassis concept

Rechten: Alle rechten voorbehouden

HAN E-Bike

Chassis concept

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In een maatschappij waar duurzaamheid een meer en meer prominente rol inneemt wordt een toenemend aantal personenauto’ s voorzien van hybride of elektrische aandrijving. Wanneer de motorfietsen beschouwd worden is het aandeel dat (deels) elektrisch aangedreven wordt vele malen kleiner.
HAN Automotive, onderdeel van Hogeschool Arnhem en Nijmegen, is voornemens met de aanwezige kennis en ervaring binnen de opleiding een elektrische motorfiets te realiseren, door afstudeerders en stagiaires, over een periode van ongeveer 3 jaar. De gedachte hierachter is niet zozeer om een concurrerende elektrische motorfiets op de markt te brengen, maar het ontwerpen van een technisch ‘goed’ concept in plaats van concessies te doen aan de bestuurder of de markt. Met als voornaamste reden een grote actieradius. Deze elektrische motorfiets wordt gedoopt onder de naam “HAN E-bike”. Dit project vormt het begin van de realisatie van deze volledig elektrische motorfiets. De doelstelling van dit project, is:
Het ontwerpen van een lichtgewicht conceptchassis voor een volledig elektrische motorfiets. Welke bij iedere rijstijl tot een snelheid van 120 kilometer per uur, een gegarandeerde actieradius heeft van 100 kilometer of meer.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingAutomotive
AfdelingAcademie Engineering en Automotive
Datum2013-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk