De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Optimalisering van het therapieprogramma van Vincent van Gogh

Afdeling klinische detox/stabilisatie en diagnostiek, te Venlo

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Optimalisering van het therapieprogramma van Vincent van Gogh

Afdeling klinische detox/stabilisatie en diagnostiek, te Venlo

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Op basis van de probleemanalyse heeft de onderzoeksgroep de volgende onderzoeksvraag, doelstelling en deelvragen beschreven.
Onderzoeksvraag Hoe kan de afdeling Klinische Detox/Stabilisatie en Diagnostiek het therapieprogramma optimaliseren zodat uitval van patiënten in de toekomst verminderd wordt?
Doelstelling Dit onderzoek maakt inzichtelijk op welke manier de medewerkers van de afdeling Klinische Detox/Stabilisatie en Diagnostiek het therapieprogramma binnen de afdeling kan optimaliseren aan de hand van de aanbevelingen die de onderzoeksgroep heeft beschreven.
Om antwoord te geven op de onderzoeksvraag heeft zijn er deelvragen opgesteld. Deze deelvragen hebben geholpen om structuur aan te brengen in dit onderzoek.
Deelvragen 1. Wat is de visie achter het therapieprogramma volgens de medewerkers van de afdeling Klinische Detox/Stabilisatie en Diagnostiek?
2. Waar liggen de knelpunten en succesfactoren binnen het therapieprogramma volgens patiënten van de afdeling Klinische Detox/Stabilisatie en Diagnostiek?
3. Waar liggen de knelpunten en succesfactoren binnen het therapieprogramma volgens medewerkers van de afdeling Klinische Detox/Stabilisatie en Diagnostiek?
4. Welke factoren zijn nodig zodat patiënten het therapieprogramma afronden?
In het eerste hoofdstuk van dit onderzoeksrapport wordt het praktijkprobleem dat Vincent van Gogh ervaart met betrekking tot het therapieprogramma geanalyseerd en zal een definitieve beschrijving van het praktijkprobleem geformuleerd worden. Na de analyse zijn de onderzoeksvraag, de doelstelling en de deelvragen geformuleerd. In hoofdstuk twee wordt de onderzoeksmethode beschreven, wat de totstandkoming van het onderzoek inzichtelijk maakt. In het derde hoofdstuk zijn de verzamelde data geanalyseerd vanuit zowel de praktijk als de literatuur. In hoofdstuk vier vindt u de conclusie. Daaropvolgend vindt u in hoofdstuk vijf de discussie en tenslotte vindt u in hoofdstuk zes de aanbevelingen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
AfdelingAcademie Mens en Maatschappij
PartnerVincent van Gogh te Venlo
Datum2017-05-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk