De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

LoRa Sensoren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

LoRa sensoren zijn sensoren waarbij de waarde die de sensor meet via LoRa verzonden wordt. LoRa is een techniek waarbij berichten met een laagvermogen over een lange afstand verzonden kunnen worden. LoRa staat dan ook voor ‘Long Range Low Power’. Als een LoRa sensor data verstuurt zal deze worden ontvangen door het LoRa netwerk. Dit LoRa netwerk bestaat uit antennes (gateways) en de LoRaWAN Cloud (server). Zodra er een LoRa bericht wordt ontvangen door een gateway zal deze het bericht doorsturen naar de LoRaWAN Cloud. Deze LoRaWAN Cloud is, via een website, zo in te stellen dat het de LoRa berichten doorstuurt naar een eigen server.

Deze eigen server is in dit geval een WampServer. Een WampServer is een server die draait op Windows en is een combinatie van Apache, MySQL en PHP. Door deze combinatie kan er een database worden aangemaakt waarin tabellen met data komen te staan. De data in deze tabellen kan door een aanvraag verwijdert, vervangen, geplaatst of uitgelezen worden. De LoRaWAN Cloud zal na het ontvangen van een LoRa bericht een aanvraag doen bij de server om de data in een tabel plaatsen. Tijdens deze aanvraag zal de server een aantal dingen controleren, zoals of de juiste data wel is meegestuurd in de aanvraag. Na deze controle zal data opgeslagen worden in de juiste tabel. Ook zal er gekeken worden of de data geen kritische waardes bevatten. Kritische waardes zijn waardes die zich boven of onder al eerder opgegeven waardes bevinden (deze waardes komen uit een tabel van de database op de server). Als de data kritische waardes bevat zal de server een notificatie sturen naar een applicatie.

Deze applicatie is een Androidapplicatie. In deze applicatie kan de gebruiker alle info terugvinden over de verstuurde LoRa berichten, zoals de waardes van de sensoren op een bepaald tijdstip. Ook kunnen, in deze applicatie, de waardes opgegeven worden waarmee de sensor wordt vergeleken. Dit zijn de waardes waarmee wordt gekeken of de sensor waardes kritisch zijn, zoals eerder beschreven. De notificatie die de applicatie ontvangt bij een kritische waarde is een alarm voor een sensor. Zo wordt de gebruiker doormiddel van een notificatie in een applicatie gewaarschuwd of een bepaalde sensor waarde boven of onder een door de gebruiker ingestelde waarde zit.

De onderzoeksvraag die hierbij hoort is dan ook:
Hoe kan een server zo ingericht worden dat het informatie kan ontvangen van de LoRaWAN Cloud, deze informatie kan verwerken, notificaties naar een Androidapplicatie gestuurd worden en er data kan worden uitgewisseld tussen een Androidapplicatie en de server?

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Elektrotechniek
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnerKoninklijke KPN N.V.
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk