De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Mobiele zelfreinigende toiletcontainer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Mobiele zelfreinigende toiletcontainer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het eindresultaat is een mobiele zelfreinigende toiletcontainer die verhuurd kan worden aan festivals en evenementen. Door de toenemende aandacht voor hygiëne, in hoge mate versterkt door de Coronacrisis, is het project zeer actueel. Tijdens het afstudeerproject heeft de focus gelegen op de
indeling en uitstraling van de container. Tussendoor zijn andere aspecten als gebruik, branding en duurzaamheid behandeld.

In een 45ft container van UNIT45 worden negen zelfreinigende toiletten van Sanitronics gebouwd. Aan de kopse kanten van de container zijn twee wasruimtes geplaatst waar drie personen tegelijkertijd hun handen kunnen wassen.

Qua uitstraling is de container neutraal gebleven met een aantal opvallende kenmerken. Het meest opvallende aan het product zijn de lichtgevende letters TOILET, die voor een duidelijke functieaanduiding zorgen en in het donker de vindbaarheid van de container vergroten.

Het product valt ook op doordat de gemiddelde festivalbezoeker niet gewend is aan zo’n luxe product op festival- of evenemententerreinen. In de loop van het project is bepaald dat de container een neutrale uitstraling moet krijgen. Hier is voor gekozen omdat het product in allerlei verschillende omgevingen moet passen.

Om deze uitstraling te bereiken is gekozen om aan de voorkant van de container panelen te bevestigen. Deze aluminium gepoedercoate panelen haken aan strips die op de container geschroefd zijn. De panelen kunnen aan de boven- en onderkant aan de container geborgd worden zodat ze tijdens transport en gebruik niet kunnen bewegen. De bevestigingspunten zijn voor de gebruiker onzichtbaar.


LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/joline-van-wijk-648682192

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Industrieel Product Ontwerpen
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
Partner SaniTronics
Datum2020-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk