De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Fysieke inrichting ‘Living Lab Groningen Airport Eelde’

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Fysieke inrichting ‘Living Lab Groningen Airport Eelde’

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport is geschreven in opdracht van de kwartiermaker van het “Living Lab Groningen Airport Eelde” (afgekort LLGAE). Op 17 februari 2015 hebben afgevaardigden van de Hanzehogeschool, de Provincie Drenthe en de Gemeente Tynaarlo een intentieverklaring ondertekend, waardoor de oprichting van het LLGAE een feit werd. Het LLGAE is opgericht om meer levendigheid te creëren op en rond Groningen Airport Eelde, want het vliegveld is immers jarenlang het middelpunt geweest van discussies en negatieve reacties in het kader van de baanverlenging. Het gestelde doel van het LLGAE is dat de vijf O’s van Onderzoek, Onderwijs, Overheid, Ondernemers en Omgeving gezamenlijk en in gelijkwaardigheid werken aan innovatieve oplossingen, experimenten en opgaven in de ruimtelijke en economische context van het vliegveld, zodanig dat alle partijen bijdragen aan en profiteren van elkaar (Broeksma, 2013).
De Hanzehogeschool, de Gemeente Tynaarlo en de Provincie Drenthe hebben naar aanleiding van de oprichting gezamenlijk een ontwikkelvisie opgesteld waarin naar voren komt wat eventuele kansen kunnen zijn voor het vliegveld de komende jaren en in welke economische positie het vliegveld dan zou kunnen staan.
Uit de ontwikkelvisie blijkt dat het LLGAE zich graag zo snel mogelijk wil vestigen in bijgebouw A van de oude Rijksluchtvaartschool op het vliegveld. De vraag rijst hoe dit bijgebouw A op een dusdanige manier functioneel fysiek kan worden ingericht dat deze bijdraagt aan de gestelde doelstelling van het LLGAE. Dit is dan ook de hoofdvraag waarop het onderzoek is gebaseerd en waarop antwoord wordt gegeven in dit adviesrapport.

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingFacility Management
AfdelingInstituut voor Facility Management
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk