De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Toon aan de top bij accountantskantoren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Toon aan de top bij accountantskantoren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie is geschreven in opdracht van het Lectoraat Duurzaam Financieel Management van de Hanzehogeschool Groningen. Het belangrijkste doel van het lectoraat is het ontwikkelen van nieuwe kennis op het gebied van duurzaam financieel management met als kernthema’s: ethiek & integriteit en verantwoordelijkheid & continuïteit.
De aanleiding voor dit onderzoek was de verontrustende constatering van de Autoriteit Financiële Markten dat de kwaliteit van accountantscontroles negatief beïnvloed kan worden door de toon aan de top. De toon aan de top is een actueel onderwerp in de accountancywereld. Veel accountants hebben aangegeven geen idee te hebben wat de toon aan de top precies inhoudt en hoe zij hiermee om moeten gaan, terwijl zij dit wel dienen te bespreken bij de jaarlijkse controle. Alvorens accountants de toon aan de top bij hun klanten kunnen onderzoeken en bespreken, dienen zij vat te krijgen op de toon aan de top bij haar eigen organisaties.
Het doel van dit onderzoek is daarom het begrip toon aan de top te doorgronden. Daarnaast is het uiteindelijke resultaat een meetinstrument waarmee de toon aan de top bij een accountantskantoor in kaart gebracht kan worden.

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingAccountancy
AfdelingInstituut voor Financieel Economisch Management [tot 1 september 2020]
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk