De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Toestemming binnen de jeugdhulpverlening

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Toestemming binnen de jeugdhulpverlening

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek heeft als doel het geven van aanbevelingen aan WIJ Selwerd over het ontwikkelen van een protocol, over hoe er moet en mag worden gehandeld met betrekking tot het toestemmingsvereiste vanuit de Jeugdwet bij het bieden van jeugdhulp.
Door inzicht te bieden in de vastgestelde normen van het toestemmingsvereiste bij het bieden van jeugdhulp door middel van bestudering van wet- en regelgeving en literatuur. En door het in kaart brengen van de huidige praktijk en de eventuele knelpunten die de praktijk ondervindt met betrekking tot het toestemmingsvereiste door middel van interviews met generalisten van WIJ Selwerd en een vergelijkbaar WIJ-team. Waarna er wordt geanalyseerd in hoeverre de vastgestelde normen en de huidige praktijk van een vergelijkbaar WIJ-team een oplossing biedt voor de huidige praktijk van WIJ Selwerd.
Centrale vraag
Welke voorwaarden worden er in wet- en regelgeving (de Jw en de WGBO), onderliggende regelgeving, beleid, en literatuur gesteld die eisen stellen aan het toestemmingvereiste van de gezaghebbende ouder(s) met betrekking tot het inzetten van een voorziening bij een jeugdige of het delen van informatie met betrekking tot een jeugdige en welke eventuele knelpunten ondervindt WIJ Selwerd op dit gebied?

Toon meer
OrganisatieHanze University Groningen
OpleidingSociaal Juridische Dienstverlening
AfdelingInstituut voor Rechtenstudies
Jaar2017
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk