De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onlinedraaiboek.nl

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onlinedraaiboek.nl

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het opstellen van een draaiboek is iets wat in de meeste gevallen gebeurd in Microsoft Word of Excel. Dit verloopt niet altijd goed, de organisator ondervindt problemen met het uitnodigen van mogelijke medewerkers en van het uiteindelijke draaiboek zijn vaak verschillende versies in omloop. Onlinedraaiboek.nl wil dit proces vereenvoudigen door deze functionaliteiten te combineren binnen een programma.
Het doel van dit onderzoek is het opleveren van een prototype van Onlinedraaiboek. Dit wordt bereikt door het creëren van een programma van eisen. Dit programma van eisen komt voort uit het theoretisch kader en het vooronderzoek. Dit programma van eisen wordt getest door de doelgroep en een usability expert.
Het theoretisch kader bestaat uit theorieën op het gebied van eventmanagement, gebruiksvriendelijkheid en online trends. De theorie over eventmanagement beschrijft het proces waarbij de mogelijke deelnemers worden uitgenodigd en het proces waarbij het daadwerkelijke draaiboek wordt vormgegeven aan de hand van de uit te voeren taken. De theorie over gebruiksvriendelijkheid draait om de heuristieken van Jakob Nielsen, ondersteund door het boek ‘Don’t make me think’ van Steve Krug. De theorie over online trends beslaat twee onderwerpen. Het gaat in op het gebruik van smartphones en tablets en de betekenis daarvan voor het programma. Daarnaast worden design trends besproken die van belang zijn voor een moderne uitstraling.

Toon meer
OrganisatieHanze University Groningen
OpleidingCommunicatiesystemen
AfdelingInstituut voor Communicatie & Media (tot 20 oktober 2017)
Instituut voor Communicatie, Media & IT [vanaf 20 oktober 2017 - ...]
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk