De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Visuele stijlen binnen video games voor kinderen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Visuele stijlen binnen video games voor kinderen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het project Geopark de Hondsrug wordt uitgevoerd door een projectbureau, opgericht door Recreatieschap Drenthe. Het doel van dit project is om meer bezoekers te trekken naar de Hondsrug. Het projectbureau zou graag zien dat er meer jongeren, kinderen van tien tot veertien jaar, geïnteresseerd raken in de geschiedenis van de Hondsrug. Dit vermoeden zij te bereiken door het inzetten van een (educatieve) serious game. Ter ondersteuning van het ontwerp van deze serious game, is er onderzoek verricht.
Omwille van de impact op (potentiële) spelers door de visuele aspecten binnen games, is er gekozen om onderzoek te doen naar de meest geschikte visuele stijl voor de educatieve game van Geopark de Hondsrug. Er wordt gekeken naar de meest geschikte stijl, toepasbaar op het desbetreffende spelconcept, voor deze doelgroep.
De doelstelling voor dit onderzoek luidt als volgt: (a) Het doen van aanbevelingen aan het projectbureau van Geopark de Hondsrug met betrekking tot het bepalen van de beste visuele stijl, die de doelgroep van kinderen van tien tot veertien jaar het meest aanspreekt, die ingezet kan worden bij het ontwikkelen van een educatieve game voor Geopark de Hondsrug (b) door het construeren van drie stukken concept art, aan de hand van het vooronderzoek en theorie over visuele stijlen (binnen video games), concept art en user testing, en deze voor te leggen aan de doelgroep en opdrachtgever om te kunnen bepalen welke visuele stijl het meest geschikt is voor deze educatieve game.

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingCommunicatiesystemen
AfdelingInstituut voor Communicatie & Media (tot 20 oktober 2017)
Instituut voor Communicatie, Media & IT [vanaf 20 oktober 2017 - ...]
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk