De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Innoverende behandelingsopties voor en door Diabetes patiënten via fora

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Innoverende behandelingsopties voor en door Diabetes patiënten via fora

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In Nederland bevindt 43% van de bevolking zich op een forum. Op fora kan zeer gemakkelijk informatie worden gedeeld, soms onware. Deze informatie kenmerkt zich ook wel door innovatieve behandelingsopties. Hierdoor krijgt de patiënt hoop, wellicht valse hoop. Op dit moment neemt 30% van de diabetes patiënten de orale medicatie niet of niet goed in. De patiënt van tegenwoordig vindt zelfmanagement zeer belangrijk en doktert graag zelf. Het blijkt, dat patiënten innovatieve behandelingsopties uitproberen. Vaak zonder succes.
In totaal zijn er 29 fora gevonden. De verhoudingen van de categorieën waren: diabetes 6 om 23 geen diabetes, in klein 10 om middelgroot 8 en groot 11 en professional 5 om patiënt 24. Er zijn 277 innoverende behandelingsopties gevonden. Per gebied was de verhouding: behandeling ondersteunde tips 108, voedingswetenschappen 102, techniek en ICT nieuwe medische hulpmiddelen 26, Farmacologie en genetica 19, bewegingswetenschappen 9, others 7 en psychologie en neuropsychologie 6.
Er zijn in totaal 277 innoverende behandelingsopties gevonden uit vijf van de 29 gevonden fora. Op diabetestrefpunt zijn de meeste innoverende behandelingsopties gevonden. Na indeling van de wetenschappelijke gebieden, waren de meeste gevonden innoverende behandelingsopties behandeling ondersteunende tips.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingFarmakunde
AfdelingParamedische Studies
LectoraatInnovatie van zorgprocessen in de Farmacie
Datum2017-01-27
TypeBachelor
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk