De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

"Dragon in the blood"; counseling- en beeldend therapeutische module over HIV-Aids voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar

Rechten: Alle rechten voorbehouden

"Dragon in the blood"; counseling- en beeldend therapeutische module over HIV-Aids voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De module “Dragon in the Blood” is een combinatie van creatieve therapie en counseling voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar, die besmet zijn met HIV/Aids of in hun omgeving dagelijks met deze ziekte geconfronteerd worden.
De kinderen van the House of Resurrection worden dagelijks geconfronteerd met ziekte en in enkele gevallen met de dood. Vanaf ca. 8 jaar worden de kinderen er zich bewust van de besmetting met HIV van henzelf of de andere kinderen. Tot nu toe bestaat er geen counseling om de kinderen te informeren en te begeleiden over de gevolgen van HIV en Aids, the ‘Dragon in the Blood’ die helaas als een rode lijn door hun verdere leven zal lopen. Uiteraard kunnen zij met hun vragen terecht bij het personeel, die elk jaarlijks een training (“Lifeline Counseling Course”) volgen. Toch betekent dit in de praktijk dat de kinderen dit initiatief zelf moeten nemen, en dat door de drukte die het werken op de kinderafdeling met zich meebrengt (2 pedagogisch medewerkers op een groep van 22 kinderen) hier weinig aandacht aan besteed kan worden.
Ik zie het als een groot gemis dat deze kinderen niet de professionele begeleiding krijgen die zij verdienen om om te leren gaan met de gevolgen van HIV en Aids. Deze module zal bijdragen aan de kwaliteit en professionaliteit van The House of Resurrection en sluit aan bij de visie van het huis:
Hoofddoel van de module is:Het kind is in staat zijn/haar gevoelens en gedachten over HIV/Aids te uiten, en is daardoor beter in staat om te gaan met de gevolgen van deze ziekte in het dagelijkse leven.
“Dragon in the blood” is a combination of art therapy and counseling for children in the age of 8-12 which are infected or affected with HIV. The module will be used at The House of Resurrection at Port-Elizabeth, South-Africa, a Haven for patients which are affected or infected with HIV or Aids.
The care in the House of Resurrection is focused on the physical, medical, mental health and religious needs of the patients, and is being provided by careworkers and nurses. Art therapy will only be given by art therapy practical’s from overseas, until now not on a regular basis. This means that this counseling module is no part of an official treatment service, but a complementation of the care provided.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingSocial Work
Jaar2009
TypeBachelor
TaalEngels

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk