De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gevaarlijk? De forensische psychiatrie in het teken van agressie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gevaarlijk? De forensische psychiatrie in het teken van agressie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Na een klein onderzoek onder tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Creatieve Therapie aan de HU in Amersfoort, bleek dat 96% van de 53 respondenten vindt dat de opleiding niet genoeg aandacht heeft besteed aan (de omgang met) agressie. Daarnaast heeft bijna de helft van de respondenten aangegeven een stage in de forensische psychiatrie te hebben overwogen, maar er is behoefte aan meer informatie.
Nu is er in de boeken eigenlijk genoeg informatie te vinden, maar bij een overdaad aan literatuur is het vinden van een goede ingang niet eenvoudig, alleen al de definitie van agressie roept veel vragen op. Omdat ikzelf de aandacht voor dit thema door de opleiding, voorafgaand aan de stage, als een gemis heb ervaren, wilde ik een overzichtelijk boekje maken met informatie over agressie. Ik heb mij beperkt tot de forensische psychiatrie, in de eerste plaats uit persoonlijke interesse, maar ook omdat agressie binnen deze sector een groot aandachtspunt is.
Met dit boekje hoop ik de drempel voor andere studenten die een stage in de forensische psychiatrie overwegen te verlagen.
Deze scriptie is dan ook bedoeld voor creatieve therapie (beeldend) studenten die geïnteresseerd zijn in de doelgroep en een stage in de forensische psychiatrie overwegen. Het is niet de bedoeling dit als leerboek te beschouwen, maar vooral als achtergrondinformatie.
Wanneer je gaat werken in de forensische psychiatrie, heb je echter aan alleen theorie niet genoeg, vaak zul je wanneer het een goede instelling betreft verder getraind worden in de omgang met agressie door middel van het volgen van een agressie-
of weerbaarheidstraining.
De forensische psychiatrie, geen gemakkelijke doelgroep, wel boeiend

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingInstituut Social Work
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk