De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Afstudeerverslag Ethernetkaart UT8L

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Afstudeerverslag Ethernetkaart UT8L

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit afstudeerverslag beschrijft de ontwikkeling van een ethernetkaart die ingezet wordt in een nieuw meetinstrument van de firma Lismar Engineering B.V. Het is voor de firma Lismar Engineering B.V. nodig om een ethernetkaart te ontwikkelen die, voor bepaalde toepassingen, een hogere data doorvoersnelheid haalt.
De opdracht voor dit afstudeerproject is het ontwikkelen van een ethernetkaart die de gewenste hoeveelheid data kan versturen. Zoek voor deze toepassing een geschikte processor, onderzoek verschillende protocollen op data doorvoersnelheid, realiseer een hardware ontwerp, ontwerp een programma voor de benodigde functionaliteit en maak een technische beschrijving van het gerealiseerde product.
Het afstudeerverslag is grofweg verdeeld in drie delen. In het eerste deel, de probleemstelling en de opdracht waar vanuit verschillende mogelijkheden naar een praktisch realiseerbaar concept wordt gewerkt.
In het tweede deel, de synthese van het product waar vanuit het concept wordt gewerkt naar een uiteindelijk hardware en software ontwerp.
In het derde en laatste deel worden alle onderdelen samengevoegd en wordt de 'P1103' ethernetkaart aan verschillende tests onderworpen. De technische documentatie die hiervoor gemaakt is, is in de bijlagen te vinden van dit afstudeerverslag.
Het gerealiseerde product, de P1103 ethernetkaart, voldoet aan de gestelde eisen en randvoorwaarden die door Lismar Engineering B.V. zijn gesteld. Tijdens de realisatie fase heeft de procesgang door verschillende omstandigheden vertraging opgelopen. Hierover zijn afspraken gemaakt en daardoor heeft dit geen invloed gehad op het op tijd afleveren van het product.
De gerealiseerde P1103 ethernetkaart is eventueel nog uit te breiden door: Een communicatiepoort toe te voegen; Het mogelijk maken van software updates via ethernet; Een webpagina implementeren in de P1103 ethernetkaart voor het maken van instellingen.
Voor het optimaliseren van dit product zijn er nog verschillende mogelijkheden beschikbaar door: Een verandering te maken in het aangeven van een nieuwe Ascan-buffer; Assembler te gebruiken voor tijdkritische onderdelen; Een 'handschake' tussen de UT8L ultrasone kaart en de P1103 ethernetkaart.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingElectrotechniek
AfdelingEngineering en Design
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk