De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Project 2 A9 Raasdorp-Badhoevedorp, Fasering van het 3-1 systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Project 2 A9 Raasdorp-Badhoevedorp, Fasering van het 3-1 systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In het kader van het verbeteren van het Nederlandse hoofdwegennet heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat diverse spoedpakketten opgesteld. 30 Knelpunten verspreid over Nederland zijn opgedeeld in 16 projecten. Deze 16 projecten vormen samen 6 spoedpakketten. Een van deze spoedpakketten is het Spoedaanpak Wegen Pakket A, het zogeheten SAABA-A project. Het SAABA-A project, wat staat voor Spoed Aanpak Alkmaar Badhoevedorp Amstel pakket A, is opgedeeld in drie deelprojecten. Dit rapport zal zich richten op één van de drie projecten van het SAABA-A project, namelijk project 2.

In de huidige situatie heeft het traject 2x2 rijstroken plus een vluchtstrook. Ook bevat het traject een toe- en afrit, een aantal weefvakken en een vijftal kunstwerken. De gewenste situatie is 2x2 rijstroken met een spitsstrook op de hoofdrijbaan richting Raasdorp. Dit betekent dat de belijning moet worden aangepast, maar ook zullen werkzaamheden aan de kunstwerken en geluidsschermen moeten plaats vinden evenals het verleggen de toe- en afrit en weefvakken. Alle werkzaamheden bij elkaar zullen in een korte periode moeten worden gerealiseerd waarbij de verkeershinder zo minimaal mogelijk wordt gehouden.

De doelstelling van dit rapport is te komen tot een aanbeveling van de fasering en planning op basis van de vooraf gestelde criteria.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCiviele Techniek
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2010-06-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk