De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het positioneren van webshops. Een adviesrapport voor Connective Power.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het positioneren van webshops. Een adviesrapport voor Connective Power.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit plan voor Connective Power staat de volgende hoofdvraag centraal: Op welke wijze kan gekozen worden voor een positionering, die leidt tot meer en trouwere klanten voor de organisatie en haar webshops?
Middels mijn interne onderzoek, inclusief intern communicatieadviesrapport, een klanttevredenheids-onderzoek, concurrentieanalyse en een GAP-analyse heb ik aandachtspunten kunnen achterhalen, de huidige positie in de markt kunnen bekijken en verschillen in verwachtingen tussen de klant, het management en de medewerkers naast elkaar kunnen leggen. Op basis hiervan zijn adviezen voor Connective Power ontstaan op de volgende gebieden:
Verhogen / hoog houden van de klanttevredenheid; concurrentieveld (Alle organisaties die CMS systemen bouwen voor webshops en organisaties die ‘custommade’ websites leveren, zijn vanuit Connective Power gezien concurrenten.) En verder Identiteitsstructuur. De concurrentie met betrekking tot het webshopaanbod is groot en straalt over het algemeen specialisatie uit op het gebied van webshops. Daarom adviseer ik Connective Power om gebruik te gaan maken van een 'endorsed identiteit', waarbij de organisatie een aantal activiteiten onder haar naam brengt en/of een aantal dochterondernemingen toestaat onder haar naam te opereren.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
PartnersConnective Power / Amyx
Datum2009-06-08
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk