De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Competitie- en Toernooisysteem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Competitie- en Toernooisysteem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze opdracht betreft het automatiseren van de wedstrijdorganisatie binnen toernooien en competities voor Beachvolleybal.

Beachvolleybal is een relatief jonge sport die nog volop in ontwikkeling is. Door het hele land worden steeds meer accommodaties opgezet en ook het aantal toernooien en deelnemers blijft stijgen. Ondanks deze groei worden er nog steeds ouderwetse methodes omtrent de organisatie gebruikt.

Om de groei ook op technisch gebied te ondersteunen wil de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) een applicatie die de organisatie van toernooien en competities ondersteund. De belangrijkste eigenschappen van deze applicatie omvatten:

• Ondersteuning bieden bij het maken van poule indelingen en wedstrijdschema's;
• het verwerken van uitslagen en standen;
• communiceren met een bestaand inschrijfsysteem voor het ophalen van teams en spelers en het publiceren van uitslagen en standen op internet.

Dit project omvat het bouwen van een applicatie die de genoemde eigenschappen bevat. Het is een individueel project waarbinnen de ontwerp-, bouw- en testfasen zijn doorlopen. Daarnaast is een vooronderzoek uitgevoerd om het gehele proces betreffende het organiseren van een toernooi in kaart te brengen.

Deze applicatie ondersteund in het maken van een poule indeling, wedstrijdschema's en het doorlopen van verschillende fasen binnen een toernooi. Ook het tonen van eliminatie schema's is gerealiseerd binnen deze applicatie.

Om een goed overzicht over de applicatie te kunnen houden is deze opgedeeld in meerdere componenten. Naast de kern, die het daadwerkelijke werk uitvoert, is er een grafische user interface aanwezig die de kern aanstuurt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een component die kan communiceren met het online inschrijfsysteem voor beachvolleybaltoernooien en is er een component dat communicatie tussen meerdere instanties van de applicatie kan realiseren. Het laatste component zal echter niet binnen dit project gerealiseerd worden omdat het ontwikkelen van de andere componenten meer tijd heeft gekost dan gepland.

Op het moment van schrijven, het project loopt nog een maand door, is de meest belangrijke functionaliteit geïmplementeerd. De belangrijkste zaken die nog uitgevoerd moeten worden zijn het realiseren van het component dat communiceert met het inschrijfsysteem en het testen van het gehele systeem.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingInformatica
AfdelingICT
Datum2010-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk