De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Social Media & jongeren : de inzet van sociale media door de gemeente Zeewolde voor de communicatie van en naar jongeren.

Rechten:

Social Media & jongeren : de inzet van sociale media door de gemeente Zeewolde voor de communicatie van en naar jongeren.

Rechten:

Samenvatting

De gemeente Zeewolde wil graag sociale media in gaan zetten om jongeren van 10 t/m 14 jaar in de gemeente Zeewolde te bereiken. Er is onderzoek verricht naar de mogelijkheden van sociale media en wat jongeren uit de gemeente zelf graag willen. De probleemstelling luidt: Hoe kan de externe communicatie met gebruik van social media bij de gemeente Zeewolde van en naar jongeren (10 t/m 14 jaar) het beste ingezet worden? Er zijn een drietal onderzoeken verricht: (1) Literatuuronderzoek: Bij dit onderzoek is gekeken wat de aanbevelingen zijn van bedrijven die werken met social media voor de externe communicatie. (2) Onderzoek naar de huidige communicatie bij de gemeente van en naar jongeren: Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van een enquête die uitgezet is bij 365 jongeren in de gemeente Zeewolde, om te achterhalen wat zij momenteel gebruiken aan social media. Daarnaast is gekeken naar hoe de huidige externe
communicatie van en naar jongeren verloopt bij de gemeente Zeewolde. (3) Onderzoek naar de ervaringen van andere gemeenten in Nederland: Bij dit onderzoek is een enquête ingevuld door 198 gemeenten in Nederland. Er is onderzocht of en hoe andere gemeenten contact leggen met jongeren in hun gemeente. Er is gekeken welke gemeenten social media gebruiken om bewoners te bereiken (voornamelijk van en naar jongeren) en wat de zijn ervaringen hiermee zijn. De gemeente Zeewolde moet Hyves inzetten in combinatie met een e-mail nieuwsbrief,
hiermee bereik je 67% van de jongeren die op de hoogte gehouden willen worden. De jeugdraadsleden staan dicht bij de doelgroep, zij zijn immers de doelgroep. De hyve moet dan ook beheerd worden door een aantal van de jeugdraadsleden en als hoofdbeheerder moet een medewerker van de gemeente Zeewolde aangesteld worden, deze moet nauw betrokken zijn bij de jeugdraad en de hyve in de gaten houden. De e-mail nieuwsbrief kan verzonden worden naar de e-mail adressen die bij de jongeren enquête zijn opgegeven (indien deze respondenten op de hoogte gehouden willen worden). In de nieuwsbrief kunnen activiteiten aangekondigd worden en er kan een verwijzing gemaakt worden naar de hyve.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingDigitale Communicatie
AfdelingCommunicatie
Datum2011-02
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk