De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Social media & Affilate Marketing.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Social media & Affilate Marketing.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Social media omvat sociale netwerken als Hyves, Twitter & Facebook, maar ook Youtube en vergelijkingssites, waar consumenten hun waardering voor producten achter kunnen laten en producten kunnen kopen.
Ik heb onderzoek gedaan naar de huidige social media activiteiten van affiliatenetwerken, maar vooral hoe consumenten, webshops, fabrikanten en webmasters hier iets mee kunnen doen. Daarbij heb ik gekeken wat zij momenteel al op deze platformen doen, wat de verwachtingen voor de toekomst zijn en hoe Affiliate4you dit uiteindelijk in kan gaan zetten. De resultaten uit mijn onderzoek heb ik voorgelegd aan een aantal social media experts. Na deze interviews ben ik tot de conclusie gekomen dat Affiliate4you de volgende kanalen het beste in kan zetten:
 Twitter
 Combinatie tussen Facebook en Hyves
 Vergelijkingssites
Facebook en Hyves kunnen vooral gebruikt worden voor exposure. Deze profielen kunnen goed gevuld worden met tekstlinks, foto's, video en andere manieren om leden op deze communities actief te maken. Nadeel hiervan is dat er vaak geen directe sales uit gemeten kunnen worden. Aangezien deze netwerken meer uit exposure overwegingen ingezet worden, zitten consumenten niet op allerlei salesgerelateerde Hyves- of Facebookaccounts te wachten.
Twitter en vergelijkingssites zijn directer te meten qua sales dan Facebook en Hyves.
Twitter moet vooral gebruikt worden om webmasters op de hoogte te houden van lopende acties, maar ook naar consumenten kunnen er leuke acties verstuurd worden en moet er gereageerd worden op klantvragen.
Vergelijkingssites zullen zeer positief ontvangen worden omdat er binnen de jonge gezinnenbranche nog weinig vergelijkingssites te vinden zijn en Affiliate4you dus een nieuwe kans kan creëren en dus zeker salesverhogend gaat werken omdat veel Nederlanders tijdens hun oriëntatiefase op vergelijkingssites gaan kijken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingDigitale Communicatie
AfdelingCommunicatie
PartnersAffiliate4you
Datum2010-06-11
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk