De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Kozijnen Ins & Outs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kozijnen Ins & Outs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Exakta Benelux is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van kozijnen, (tuin)deuren, serres, schuifpuien en dakkapellen. Niet alleen maakt Exakta Benelux deze producten, maar Exakta Benelux verzorgt ook de montage aan huis.
Op dit moment heeft Exakta Benelux een website online staan, die niet meer aan de wensen van het bedrijf voldoet. Daarom moet er een nieuw ontwerp komen met de volgende eisen: het ontwerp moet er professioneel uit zien, de website moet aan de huisstijl voldoen, interactief zijn en er moeten elementen in komen die passen bij het thema ‘binnen/buiten’ waarbij kozijn centraal staat. Deze elementen bestaan uit isolatie, geluidsreductie, inbraakwerend en kleuren van kozijnen. Hierdoor komt de rol van kozijn steeds weer terug. Het ‘binnen/buiten’ thema is het hoofdthema van het gehele project.
Hiernaast moet ook naar de technische kant gekeken worden, dus vooral hoe de website opgebouwd gaat worden. Wordt het gemaakt in html, php of flash, of een combinatie van alles? In de site moeten ook profielen van bezoekers gemaakt kunnen worden aan de hand van een invulformulier. Denk hierbij aan wat de mensen het liefst willen: een kunststof– , aluminium- of een houten kozijn, de soort kleur, enkel of dubbel glas enz. Hierdoor kunnen de medewerkers van Exakta contact opnemen met de potentiële klant en gerichte aanbiedingen doen. Deze opdracht werd dus aan mij overgelaten als afstuderende mediatechnoloog.
De gehanteerde projectmethode is zoals geleerd tijdens de opleiding als mediatechnoloog. Dus opdrachtfase, planfase, ontwerpfase en afrondingsfase.
De uitkomst is een volledig functionerende website met interactieve gedeelten.
De opdracht is naar ieders wens afgerond.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
PartnersExakta Benelux BV.
Jaar2005
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk