De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Excentrische oefentherapie bij Jumper's Knee

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Excentrische oefentherapie bij Jumper's Knee

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Achtergrond: Een Jumper’s Knee (patella tendinopathie) is een vaak voorkomend en terugkomend letsel dat vooral wordt aangetroffen bij zowel breedte- als topsporters(Purdam, 2004). Het excentrisch trainen is in de laatste jaren aangewezen als een veelbelovend behandelingsprogramma bij achilles tendinopathie (Visnes, 2005).
Dit betoog probeert antwoord te geven op de volgende vraagstelling: Is
excentrische oefentherapie een effectieve behandeling voor bevordering van het functieherstel voor sporters met een Jumper’s Knee?
Methode: De 5 relevante publicaties zijn verkregen door het raadplegen van verschillende databanken; Pubmed, Cinahl en Cochrane.
Conclusie: Uit 4/5 artikelen is gebleken dat excentrische oefentherapie een significant positief effect heeft op het functieherstel van de kniepees. Dit betekent dat de pijn is
gereduceerd en de functionaliteit van de knie is toegenomen. Uit één artikel is gebleken dat excentrische behandeling geen effect heeft op functieherstel van de kniepees. De conclusie is dat excentrische oefentherapie een effectieve behandeling is voor bevordering van het functieherstel van de knie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingFysiotherapie
AfdelingBewegingsstudies
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk