De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een kijkje door de ogen van de creatief therapeut

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een kijkje door de ogen van de creatief therapeut

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor u ligt het procesverslag van de workshop "Een kijkje door de ogen van de creatief therapeut." De ideeën voor dit project zijn tot stand gekomen aan de hand van mijn derde jaar stage creatieve therapie beeldend op het regulier basisonderwijs. Tijdens deze stage kwam ik erachter dat het belangrijk is dat leerkrachten kennis hebben over vaktherapie tijdens het samenwerken met een vaktherapeut. Ook zag ik dat leerkrachten bij probleemgedrag van kinderen niet altijd de juiste handelingswijze inzetten. Dit kan zorgen tot verergering of in stand houding van het des betreffende gedrag. Door deze twee bevindingen ben ik een workshop gaan ontwikkelen over vaktherapie voor leerkrachten in het regulier basisonderwijs.

In dit verslag zullen verschillende fases van de ontwikkeling van de workshop beschreven worden. Daarnaast zal er een evaluatie gedaan worden van de workshop en mijn ervaringen. Tijdens de ontwikkeling van deze workshop zijn er een aantal tegenslagen geweest waardoor het project moest aanpassen. Zo kon ik de workshop niet meer geven op de school door omstandigheden binnen het team. Daarom is het uiteindelijke product een beschrijving van de workshop.

De opbouw van dit verslag bestaat uit een aantal hoofdstukken. Elk hoofdstuk is een fase de totstandkoming van de beschrijving van de workshop.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingInstituut Social Work
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk