De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Netwerkinfrastructuur

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Netwerkinfrastructuur

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag is een uitwerking van mijn opdracht, het ontwerpen van een universele netwerkinfrastructuur. Voor deze opdracht heb ik de klant Vacantievreugd als pilot gebruikt.
Als eerste heb ik de huidige situatie van Vacantievreugd in kaart gebracht. Vervolgens heb ik de eisen van Vacantievreugd en Merlin Systems in kaart gebracht. Met behulp van de huidige situatie en de eisen van Vacantievreugd en Merlin Systems heb ik aan de hand van de methodiek "Network Analysis, Architecture, and Design" de eisen uitgewerkt.

Vanuit de eisen en flow analyse heb ik het functioneel en technisch ontwerp voor Vacantievreugd gemaakt. Daarnaast is er ook een advies gegeven aan Vacantievreugd met betrekking tot welke veranderingen doorgevoerd moeten worden, zodat de eisen kunnen worden verwerkt. Daarnaast heb ik voor het ontwikkelen van een universele netwerkinfrastructuur ook een advies gegeven aan Merlin Systems. In dit advies is naar voren gekomen dat er niet alleen veranderingen bij de klanten moeten worden doorgevoerd. Er dient namelijk ook een aantal veranderingen worden doorgevoerd binnen Merlin Systems. Voor het optimaal kunnen beheren van de verschillende netwerkinfrastructuren en het kunnen doorvoeren van een universele netwerkinfrastructuur zal de efficiëntie moeten worden verbeterd, door gebruik te maken van een Ticket Systeem en eventueel het invoeren van Service Level Agreements.

Als laatste heb ik een implementatieplan opgeleverd aan Vacantievreugd.
Ik ben van mening dat met behulp van de gebruikte methodiek een universele netwerkinfrastructuur ontwikkeld is. Het toepassen van de eisen van beide organisaties, het toepassen van een standaard netwerkindeling, standaard procedures en het structureren van de procedures tussen de klant en Merlin Systems zorgt ervoor dat er een standaard structuur ontstaat.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingSysteembeheer
AfdelingICT
Datum2010-08-18
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk