De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Fast Prototyping: Remote Programmer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Fast Prototyping: Remote Programmer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit document wordt beschreven hoe het onderzoek- en implentatietraject verloopt op de onderzoeksvraag: "Is het mogelijk om via de EGSE met een moederbord een FPGA op een zusterbord in een JTAG chain te programmeren?".

Als dit mogelijk is dient een remote programmer gerealiseerd te worden. Deze programmer functioneert op de LEON3 softcore processor in een generieke software infrastructuur. Daarnaast is een IP-core nodig die via ARM's AMBA microcontrollerbus de signalen uit de processor naar het target device kan transporteren.

Om de onderzoeksvraag te beantwoorden is onderzoek gedaan naar: de IEEE 1149.1 JTAG standaard, de verschillende typen embedded programmers, de generieke software binnen SRON en de AMBA bus.

Tijdens het onderzoek naar de verschillende typen embedded programmers kwam de STAPLplayer naar voren als de meest geschikte kandidaat. Hierop is een uitgebreider onderzoek naar de STAPLplayer (die gebaseerd is op de JESD-71 standaard) gestart.

Uit het onderzoek naar de bovenstaande onderwerpen is de conclusie getrokken dat het mogelijk is om via de EGSE met een moederbord een target device op een zusterbord in een JTAG chain te programmeren.

Hiervoor is een STAPLplayer gerealiseerd die samen met een AMBA APB core op het LEON3 SoC model, in combinatie met de generieke software functioneert.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingElectrotechniek
AfdelingEngineering en Design
Datum2010-12-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk