De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Valangst na een CVA

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Valangst na een CVA

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit review is het effect van looptraining op de vermindering van valangst onderzocht bij patiënten met een CVA in de chronische fase.
Methode. Er is gezocht naar rct’s die het effect van looptraining op de vermindering van valangst meten. De valangst is hierin gemeten aan de hand van de ABC-schaal. Hierbij zijn verschillende databasen doorzocht. De methodologische kwaliteit is beoordeeld met behulp van de PEDro score. Er is uitgegaan van een bewijskracht, als drie van de vier artikelen een significant effect aantonen.
Resultaten. Er zijn vier rct’s geïncludeerd met een minimale score op de PEDro schaal van 6 punten. Er werd in alle studies een effect gevonden van de toegepaste interventie. In drie van de vier artikelen is een significant effect van de interventie training gevonden in vergelijking met de baseline. Geen van de gegeven interventies was significant beter dan de controle interventie.
Conclusie. Er is bewijs gevonden dat het geven van training significant beter is om de valangst te verminderen, dan geen therapie geven. Onderzocht moet nog worden waar deze therapie het beste uit kan bestaan.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingFysiotherapie
AfdelingBewegingsstudies
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk