De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Yokogawa Presenter

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Yokogawa Presenter

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het afstudeerproject beschreven in de scriptie, omvat het maken van een interactieve bedrijfspresentatie voor Yokogawa Europe, die geschikt moet zijn voor gebruik op verschillende media.
Eén van de onderzoeken heeft uitgewezen, dat het gebruik van interactiviteit in presentaties de nieuwe (toekomstige) vorm van presenteren is. Dit komt omdat de moderne mens door de beschikbaarheid van nieuwe technologieën hogere eisen stelt aan presentaties, met betrekking tot dynamische content, interactiviteit en visuele informatie.
De Yokogawa Presenter, zoals de applicatie heet, heeft daarom ook zoveel mogelijk functionele interactiviteit in zich. Het is een applicatie die op de desktop (AIR runtime) gebruikt kan worden, maar ook op het web. De webversie kan de presentatie alleen presenteren. Wel kan er on-demand een onderwerp gekozen worden. Om de presentatie te kunnen customizen beschikt de desktop(AIR) versie over verschillende extra functionaliteiten ten opzichte van de web versie. Het ontwikkelen van de Yokogawa Presenter ging met relatief veel test momenten gepaard( inclusief een gebruikerstest), waardoor de applicatie een uitgebalanceerd product is geworden waar verschillende potentiële interactionele problemen zoveel mogelijk zijn opgelost. Naast het onderzoek over dat interactiviteit een belangrijke rol gaat spelen bij presentaties. Is er in dit project ook naar voren gekomen hoe interessant en vooral handig de AIR runtime is. Want door de functionaliteiten van de AIR runtime, heb ik het voor dit afstudeerproject voor elkaar gekregen om een goede customize functie te maken, die ook nog eens de mogelijkheid heeft tot het opslaan en laden van user made preferences voor de Yokogawa Presenter. Daarnaast geeft het AIR framework op een relatief simpele wijze toegang tot het creëren van een functie om automatisch updates te verwerken voor de desktop applicatie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
Datum2009-12-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk