De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bevacizumab injecties bij neovasculair glaucoom

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Bevacizumab injecties bij neovasculair glaucoom

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Doel: Het evalueren van de effectiviteit en veiligheid van een intravitreale Bevacizumab injectie bij neovasculair glaucoom. Bevacizumab is een medicament dat is goedgekeurd door US Food and Drug Administration tegen long- en darmkanker en off-label wordt toegepast in de oogheelkunde.
Methode: Uit de literatuuronderzoeken komen overeenkomstige resultaten. Er wordt dan ook een positief resultaat gevonden betreffende de oogaandoening. Er is gezocht via databank PubMed, Medline en Cochrane Library met de zoektermen Intravitreaal AND Bevacizumab,Costs AND Avastin, Neovascular glaucoma, Anti-VEGF en Bevacizumab AND NVG.
Resultaat: Er is onderzoek gedaan naar neovasculair glaucoom, wat de invloed en werkzaamheid en de eventuele risico‟s zijn van een Bevacizumab injectie. Tevens de noodzaak voor herhalings- of aanvullende behandeling. De financiële consequenties werden geëvalueerd.
Conclusie: Ondanks zijn off-label is IVB een effectief middel op korte termijn tegen NV en zeer bruikbaar naast de bestaande therapieën. Met als extra voordeel dat de prijs laag is ten opzichte van andere methoden. Nadelen zijn de korte termijn effecten (hypertensie, ablatio retinae en traumatisch cataract) en de frequent noodzakelijke injecties, wat risico‟s met zich meebrengt. Verdere studie, vooral op de lange termijn effecten, zijn van groot belang

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingOogzorg
AfdelingParamedische Studies
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk