De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Optimize preventive maintenance of TRN air-fans

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Optimize preventive maintenance of TRN air-fans

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De TOTAL raffinaderij Nederland NV (TRN) bestaat uit twee proces area's. Proces 1 bestaat uit een atmosferische destillatie unit en proces 2 uit een hydrocracker unit. Op beide processen worden veelvuldig air-fan koelers gebruikt om de verschillende productstromen te koelen. Op de verschillende processen werken de air-fan koelers niet optimaal meer als gevolg van de leeftijd en het gebrek aan (preventief) onderhoud. De verouderde installaties veroorzaken onbetrouwbaarheid, en daardoor uitval. Uitval betekent productieverlies.

Uit de bovenstaande situatie is de opdracht ontstaan, om een preventief programma op te zetten en te kijken waar de installatie gemodificeerd kan worden. Door het preventieve programma en de modificaties moeten de installaties betrouwbaarder worden en zo minder uitval veroorzaken.

Het onderzoek is uitgevoerd met behulp van 6σ concepten. Deze concepten schrijven voor hoe een verbetertraject ingericht kan worden, welke stappen ondernomen kunnen worden. De concepten omvatten alles van opdrachtformulering tot afsluiting en borging van het product in de organisatie. Uiteraard bestaat er een relatie tussen de verschillende fasen in het concept en de gedefinieerde fasen in het plan van aanpak.

Door het 6σ concept te gebruiken zijn de volgende producten gedefinieerd:
1. Implementeren preventief programma
2. aanschaffen juiste gereedschappen
3. training voor operators en monteurs
4. overzicht met mogelijke modificaties

Door de hierboven beschreven oplossingen is een verbetering te realiseren die uitgedrukt kan worden in; een besparing van € 96.000, - per jaar op de onderhoudskosten en een MTBF verhoging van gemiddeld 8 maanden naar 34 maanden. De vermindering van de productieverliezen als gevolg van uitval is hier nog niet meegenomen.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingWerktuigbouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie & Innovatie
PartnersTotal raffinaderij, Nieuwdorp
Datum2007-06-26
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk