De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Adviesbehoefte MKB Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Adviesbehoefte MKB Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De accountant/adviseur van MKB ondernemers maakt de laatste jaren een hele ontwikkeling door. De administratieve werkzaamheden zullen in de toekomst gaan afnemen en vervangen worden door een meer adviserende rol van de accountant/adviseur. De traditionele accountant bestaat niet meer. Ondernemers hebben behoefte aan een allround adviseur die hen kan adviseren in bijvoorbeeld strategiebepalende thema's. Van de accountant/adviseur wordt verwacht dat hij hierop kan anticiperen.

In Rotterdam zijn ongeveer 36.000 MKB ondernemers actief waarvan ongeveer 7.500 (= 21 %) niet-westers allochtoon zijn. Het grootste gedeelte van de MKB ondernemers is actief in de zakelijke dienstverlening.

De MKB ondernemer in Rotterdam heeft behoefte aan een accountant/adviseur die zowel als financiële, juridische en zakelijke adviseur kan worden ingezet. Daarnaast heeft de MKB ondernemer behoefte aan adviesdienstverlening met betrekking tot thema's als de strategiebepaling en bedrijfsopvolging van zijn onderneming. Verder verwachten de ondernemers een proactieve houding van hun accountant/adviseur.
Tussen de autochtone en allochtone MKB ondernemer in Rotterdam zit weinig verschil als het aankomt op de adviesbehoefte. De ondernemer vindt het over het algemeen onbelangrijk welke etnische achtergrond hun accountant/adviseur heeft.
Toch blijkt, zowel vanuit de theorie als praktijk, dat allochtone MKB ondernemers meer dan autochtone MKB ondernemers het belangrijk vinden dat hun accountant/adviseur dezelfde etnische achtergrond heeft als henzelf.

Deloitte MKB Accountancy & Advies heeft zich op dit moment nog niet goed genoeg in de Rotterdamse markt geïnfiltreerd. De MKB ondernemers zien Deloitte als een grote, logge, maar vooral ook dure adviesorganisatie voor multinationals. Deloitte kampt met een imagoprobleem. Potentiële klanten kunnen geselecteerd worden op de 'hard en soft skills'. Vaak is er echter wel een diepgaand gesprek nodig om te zien of Deloitte toegevoegde waarde kan bieden.

Ten aanzien van de adviesdienstverlening richting de Rotterdamse MKB ondernemer zijn de volgende aanbevelingen geformuleerd:
1. Verbeteren van imago Deloitte MKB Accountancy & Advies
2. Stimuleren van de proactiviteit bij accountants/adviseurs
3. Het 'spreken' van de taal van de ondernemer
4. In contact treden met de Rotterdamse MKB ondernemer
5. Het aangaan van samenwerkingsrelaties met verschillende instanties

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBedrijfskunde - MER
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersDeloitte MKB Accountancy en Advies, Rotterdam
Datum2007-06-27
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk