De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Digitaal bruggen bouwen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Digitaal bruggen bouwen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie gaat in op de manier waarop de GGD Zeeland haar medewerkers kan stimuleren om zichzelf te informeren, actief kennis en informatie met elkaar te delen en daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van online tools. Op dit moment gaat het hierbij om Yammer, maar vanaf 2013 gaat de GGD Zeeland werken met een sociaal intranet: een communicatie- en informatieplatform waar alle online tools, applicaties en informatie samenkomen. Om het gebruik van Yammer (en later het sociale intranet) te stimuleren, is er een literatuurstudie en een praktijkonderzoek gehouden. Naar aanleiding hiervan zijn de volgende aanbevelingen gedaan om het gebruik van online tools voor kennis- en informatiedeling te stimuleren:

- Stel goede faciliteiten beschikbaar, zoals goede internetverbindingen, pc's met een beter netwerk, smartphones en een betere bereikbaarheid van de online tools (zoals het opslaan van wachtwoorden en Yammer als snelkoppeling).

- Zet ambassadeurs in om het gebruik van sociale media als olievlek te verspreiden.

- Communiceer de functie en doelstellingen van Yammer, zodat Yammer zich onderscheidt van de andere communicatiemiddelen.

- Geef workshops en plan vaste Yammer-momenten in.

- Stimuleer voorbeeldgedrag van sleutelfiguren zoals managers, zodat medewerkers zien dat Yammer is toegestaan op de werkvloer en er bewustwording ontstaat dat het (online) delen van kennis bij het werk hoort.

- Houd persoonlijk contact door als Communicatie een wekelijks Yammer-inloopspreekuur te houden en in dialoog te blijven met de ambassadeurs, zodat direct op signalen van de werkvloer ingespeeld kan worden.

- Maak nieuwsgierig en blijf boeien door het gebruik van Yammer van begin af aan te triggeren en te stimuleren op het plaatsen van relevante kennis en informatie.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCommunicatie
InstituutAcademie voor Economie & Management
PartnersGGD Zeeland, Goes
Datum2012-06-27
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk