De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zinc, dat is toch een soort metaal?

adviesrapport over de identiteit en het imago van leerwerkbedrijf Zinc.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zinc, dat is toch een soort metaal?

adviesrapport over de identiteit en het imago van leerwerkbedrijf Zinc.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Zinc. (Zoomvliet in company) is een leerwerkbedrijf opgericht om schooluitval en ongemotiveerde jongeren tegen te gaan. Om jongeren te helpen met het maken van een juiste studiekeuze door praktijkgerichte opdrachten aan studenten van verschillende niveaus en opleidingen te geven. De stagiaires van de verschillende domeinen gaan aan de slag met een opdracht en proberen zo creatief mogelijk deze opdracht uit te werken door gebruik van eigen kennis en samenwerking.

Het doel van dit onderzoek
Als eerste moet er een identiteit worden vastgesteld voor Zinc., hiermee kan het bedrijf zich beter profileren en positioneren. Daarnaast wordt er gekeken naar het imago van Zinc.. Er zullen verschillen zijn tussen de identiteit en het imago. Die verschillen leveren informatie om een passende communicatiestrategie te formuleren.

De uitvoering
Aan de hand van een kwantitatief onderzoek wordt de identiteit en het imago getest. De vragenlijst voor het testen van het imago is naar een groep van 408 mensen gestuurd. Deze groep bestaat uit studenten, docenten, stagiaires en externe opdrachtgevers. Uiteindelijk heeft 51% de lijst ingevuld.

De resultaten
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de gewenste en de werkelijke identiteit dicht bij elkaar liggen.Tussen het imago en de identiteit zit een negatieve Gap. Mensen hebben geen mening gevormd over wat het bedrijf is, maar over wat het bedrijf doet, de naamsbekendheid is nog klein.

De aanbevelingen
Zorg voor naamsbekendheid. Maak communicatiemiddelen en ga communiceren door te
informeren. Laat de doelgroep weten wie je bent en wat je doet. Begin hiermee door een identiteit door te voeren en naar buiten te brengen.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCommunicatie
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersZinc., Roosendaal
Datum2011-06-22
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk