De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het college van de gemeente Veere heeft duurzaamheid als één van haar speerpunten bij de uitvoering van hun beleid om in het jaar 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Hierbij wil men een bijdrage leveren aan de doelstelling van het duurzaamheidplan de gemeente Veere 'Op weg naar een Energieneutrale gemeente'.
De gemeente Veere heeft een groot aantal gebouwen tot zijn beschikking waarbij het voornemen is om deze in de toekomst energieneutraal te maken waarbij dit stapsgewijs wordt uitgevoerd. Daarom komen dankzij het duurzaamheidplan in eerste instantie die gebouwen in aanmerkingen waarvan ze nu veronderstellen dat die in hun bezit blijven en geëxploiteerd blijven. Bovendien moeten dat gebouwen zijn die veel energie gebruiken. Bij het nemen van de maatregelen zal eerst onderzocht worden hoe het energiegebruik terug gebracht kan worden. Vervolgens zal onderzocht worden in hoeverre hernieuwbare bronnen (zon, warmte- koudeopslag, etc.) toegepast kunnen worden. De nieuw aangekochte gemeentewerkplaats komt als eerste in aanmerking, deze zal dan ook voor dit onderzoek worden uitgevoerd. Op deze locatie zal de buitendienst van de gemeente Veere worden gevestigd. Het terrein bestaat uit een loods (kantoor, kantine en bergruimte voor machines) welke wordt voorzien van een nieuwe indeling en een buitenterrein voor de opslag van materiaal en materieel.
Dit onderzoeksrapport zal een bijdrage leveren om de wijze te bepalen op wat voor manier de gemeentewerkplaats energieneutraal dient te worden. Het is dan ook voorzien van conclusies en aanbevelingen voor een voorstel van maatregelen over realiseerbare verbeteringen van de gemeentewerkplaats op de gebieden van energiezuinigheid, duurzaamheid en toekomstgerichtheid. De Gemeente Veere moet door het verkrijgen van deze informatie actie kunnen ondernemen om het maatregelenpakket te realiseren voor de huidige gemeentewerkplaats en mogelijk voor

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie & Innovatie
PartnersGemeente Veere
Datum2015-08-28
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk