De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De inzichtelijkheid in- en beheersbaarheid van processen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De inzichtelijkheid in- en beheersbaarheid van processen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het wegendistrict Zeeland maakt onderdeel uit van de regionale dienst Zeeland van Rijkswaterstaat. Het wegendistrict Zeeland zorgt voor een beperkt goed hoofdwegennet van en naar de economische centra rondom en binnen Zeeland, waarop de grote verkeersstromen vlot en veilig worden afgehandeld. Wegen die onder het beheer van het wegendistrict vallen zijn de het Zeeuwse deel van de A58, de N59, de N57 van Middelburg tot Stellendam en de N61.

De opdracht bestond uit het inzichtelijk maken en het borgen en beheersen van processen. In deze scriptie stond de volgende vraag centraal: Hoe ziet de detailbeschrijving van de processen incidentmanagement en risicomanagement er binnen het wegendistrict na de verandering uit en hoe kunnen de processen beheerst en geborgd worden?

Deze scriptie zal duidelijkheid verschaffen over de loop van de processen incidentmanagement en risicomanagement op het gebied van projecten en processen. Deze processen zijn in beeld gebracht en vervolgens zijn er processchema's met bijbehorende procesbeschrijvingen opgesteld. Naast het in beeld brengen van de processen is ook onderzocht hoe de processen beheerst en geborgd kunnen worden.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBedrijfseconomie
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersRijkswaterstaat, Goes
Datum2011-06-30
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk