De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Digital Storytelling

bij het uitdragen van identiteit en versterken van werkgeversimago

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Digital Storytelling

bij het uitdragen van identiteit en versterken van werkgeversimago

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie betreft een onderzoek naar de inzet van digital storytelling bij het uitdragen van identiteit en versterken van werkgeversimago, gericht op de Zeeuwse zorgorganisatie SVRZ met als te bereiken doelgroep ‘Zeeuwse zorg - en welzijnsstudenten’. Er sprake is van een afname van jongere werknemers en toenemende uitstroom van oudere werknemers in de Zeeuwse zorgsector. Dit leidt naar verwachting tot personeelstekorten de komende jaren. De ouderenzorg is onder jongeren geen populaire werkbranche, waardoor het werven van jongere medewerkers gestaag verloopt. Digital storytelling kan mogelijk een oplossing zijn voor dit probleem.

Het literatuuronderzoek richt zich op de vier belangrijkste thema’s binnen deze scriptie: identiteit en imago, arbeidsmarktcommunicatie, jongerencommunicatie en digital storytelling. Tevens wordt hierin de strategische onderbouwing van de inzet van digital storytelling beschreven.

Het praktijkonderzoek is gericht op de deelvraag wat de invloed is van digital storytelling op de mening van de onderzoeksgroep over werken in de ouderenzorg en bij zorgorganisatie SVRZ. Bovendien is onderzocht welke storytelling-verschijningsvormen en online kanalen het beste aanslaan bij de doelgroep Zeeuwse zorg- en welzijnsstudenten. Het praktijkonderzoek is een kwalitatief veldexperiment met een voor- en nameting aan de hand van gestructureerde interviews. Tevens zijn er semi-gestructureerde interviews afgenomen bij de experimentgroepseenheden en zijn er expertinterviews gehouden met een storytelling expert en een social- en online media expert.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCommunicatie
InstituutAcademie voor Economie & Management
PartnersLievens Communicatie, Middelburg
Datum2014-07-07
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk