De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Uitvoering van een dagopvang voor gehandicapten

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Uitvoering van een dagopvang voor gehandicapten

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In het "Plan van Aanpak" ben ik begonnen met de het opstellen van een hoofdvraag, met de daarbij behorende deelvragen. Dat waren:
Hoe dient de dagopvang voor gehandicapten bouwkundig te worden uitgewerkt, zodat deze in de origineel ontworpen staat blijft, maar waarbij de bouwtijd verkleint wordt?
In dit eindrapport heb ik de hoofdvraag beantwoord door antwoord te geven op de deelvragen, of een resumé van het antwoord gegeven, waarbij u bent door verwezen naar een van de bijlagen.
Het antwoord op de hoofdvraag is gegeven in de vorm van de tekeningen en planning. Het gebouw is uitgewerkt met een industriële bouwmethode, met houtenkolommen en gelamineerde liggers. Waartussen HSB elementen worden aangebracht, die voor de benodigde thermische isolatie zorgen.
Naast dat de nieuwe constructie qua isolatie beter is dan de huidige, levert het ook nog een betere EP-waarde. Een waarde die door ondermeer de aanwezige installaties naar beneden wordt gehaald.
Hiermee heb ik gelijk 3 vragen beantwoord, namelijk hoe kan de snelheid worden vergroot, wat moet er constructief worden aangepast, en wat is de EPU waarde van het gebouw. Deze EPU waarde is namelijk van belang om te kijken of er eventueel extra installaties moeten worden aangebracht. Echter naast het vervangen van een WTW(volgens bestaand ontwerp) voor een warmte pomp is er geen extra installatie nodig.
De vraag welke installaties nodig zijn voor het zwembad, heb ik niet kunnen beantwoorden. Dit doordat alleen de leverancier bekend is, en deze levert geen gegevens behalve wat de afmeting zijn voor de technische ruimte.
De begroting geeft een reëel beeld van de kostprijs waarvoor het gebouw kan worden neergezet. Uit deze begroting is verder weer de planning afgeleid. Hieruit is af te lijden dat de bouwtijd korter wordt dankzij het prefab leveren van alle elementen, zodat alles alleen nog hoeft te worden gemonteerd.
Ook is er een korte lijst aanwezig van eventuele extra eisen waar ik tegen aan gelopen ben tijdens het uitwerken van dit project.

Hiermee hoop ik u wat betreft de hoofd- en deelvragen voldoende te hebben ingelicht.
In dit verslag kunt u lezen wat ik heb gedaan om tot het merendeel van de antwoorden te komen.
Daarnaast vindt u in de bijlagen de begrotingen, planningen en andere onderdelen waarmee dat de gegeven antwoorden worden onderbouwd.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBouwkunde
InstituutAcademie voor Technologie & Innovatie
PartnersHogeschool Zeeland, Vlissingen
Datum2009-02-19
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk