De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Digitaliseren van de documentenstroom

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Digitaliseren van de documentenstroom

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit rapport wordt het onderzoek naar de financiële, juridische en fiscale voordelen van het digitaliseren van de documentenstroom van Tieleman Transport te Kloosterzande beschreven. Tevens wordt er beschreven welke gevolgen dit voor het personeel en de klanten heeft.

Tieleman Transport verwacht door het digitaliseren van de documentenstroom tijd en geld uit te sparen. Er wordt namelijk te veel tijd besteed aan de afhandeling van opdrachten en het terugzoeken van gearchiveerde documenten. Een bijkomend probleem is de archiefruimte die te klein wordt.

De meeste geschikte aanbieder van hard- en software op het gebied van scannen is voor Tieleman Transport het bedrijf ScanSys. Dit bedrijf heeft software ontwikkeld die ervoor zorgt dat de afhandeling van opdrachten vele malen sneller kan worden verricht. Het fysieke archiveren krimpt ook, omdat vrijwel alle documenten digitaal bewaard mogen blijven. De belastingdienst en de douane hebben te kennen gegeven dat alle documenten die voor hen (7 jaar) bewaard moeten blijven, digitaal bewaard mogen blijven.

De belastingdienst heeft een zogenaamde Auditfile ontwikkeld en raadt aan om hiervan gebruik te maken, omdat deze Auditfile tijd kan besparen en gebruikt kan worden voor controle of analyse van gegevens.

Als de hard- en software volledig is geïnstalleerd en op volle toeren draait, zal dit na verloop van tijd Tieleman Transport winst op gaan leveren. Volgens mijn prognose zal er na ongeveer 14 maanden winst worden gemaakt. Het personeel zal volgens een nieuwe werkwijze moeten gaan werken, wat betekent dat zij hoogstwaarschijnlijk in het begin moeite zullen hebben met deze nieuwe werkwijze. Door goede instructie en opleiding van ScanSys zie ik die nieuwe werkwijze niet als een belemmering. Tenslotte levert deze omschakeling naar het digitaliseren van de documentenstroom tijd en geld op.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBedrijfskunde - MER
InstituutAcademie voor Economie & Management
PartnersTieleman Transport, Kloosterzande
Datum2007-07-05
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk