De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Palliatieve thuiszorg voor kinderen, (g)een vloeiende lijn vanuit het ziekenhuis

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Palliatieve thuiszorg voor kinderen, (g)een vloeiende lijn vanuit het ziekenhuis

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoeksverslag is geschreven op verzoek van Stichting Pal. Doelstelling van de Stichting Pal is erkenning van de eigenheid van palliatieve zorg voor kinderen en de verankering daarvan in Nederland bevorderen zodat de best mogelijke kwaliteit van leven voor hen en hun gezinsleden wordt verkregen.

Stichting Pal zal een inventarisatie uit gaan voeren naar de vormgeving van de palliatieve thuiszorg voor kinderen. Binnen dit onderzoek is een vragenlijst opgesteld waarmee deze inventarisatie uitgevoerd kan worden.

De centrale onderzoeksvraag is: `Welke aspecten dienen belicht te worden in een vragenlijst gericht op de thuiszorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurbeperkende aandoening, met als doel een inventarisatie uit te kunnen voeren naar de vormgeving van deze zorg in Nederland?`

Het onderzoekstype van dit onderzoek is kwalitatief. De gegevens die nodig zijn om een antwoord op de onderzoeksvraag te kunnen formuleren worden verkregen vanuit de literatuur, bijwonen van een symposium, congres en het meelopen met een thuiszorgorganisatie.

Vervolgens zijn de verschillende aspecten van de palliatieve thuiszorg voor kinderen uitgewerkt, waarna een vragenlijst is opgesteld.
Deze vragenlijst is beoordeeld door 3 ervaringsdeskundigen. Aan de hand van de hieruit voortgekomen feedback is de definitieve vragenlijst opgesteld. Deze vragenlijst is het uiteindelijke resultaat van de scriptie en richt zich op: de algemene aspecten binnen de organisatie; teamsamenstelling; populatie; coördinatie; verpleegkundige intake; multidisciplinair overleg en inhoudelijke aspecten gericht op begeleiding, kwaliteit en toekomst.

De aanbevelingen richten zich op de uitvoering van de inventarisatie door Stichting Pal.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingVerpleegkunde
AfdelingAcademie voor Zorg & Welzijn
PartnersStichting Palliatieve Zorg voor Kinderen, Bunnik
Datum2008-11-12
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk