De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van Wijnen te Deventer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Van Wijnen te Deventer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voorafgaand aan het afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een geschikt project. Hierbij ben ik uitgekomen op het project "van Wijnen" te Deventer. Dit project heb ik verkregen na contact te hebben gehad met de architect. Ik had kenbaar gemaakt interesse te hebben in groene gevelsystemen en hij vroeg of ik dit kon toepassen op het project "van Wijnen".
Voor er gestart kon worden met het uitwerken van het project moest er een analyse worden gemaakt. Uit deze analyse kwam naar voren dat de twee hoofdvolumes, gedraaid ten opzichte van elkaar, op één lijn moesten worden gezet. Daarnaast ligt naar mijn idee de entree te ver van het parkeerterrein af. Deze zal meer gecentreerd worden in de gevel. Deze aanpassingen zal ik samen met het onderzoek naar het groene gevelsysteem verwerken in mijn onderzoek.
Tijdens het onderzoek ben ik op zoek gegaan naar een geschikt groen gevelsysteem voor het project "van Wijnen". Uit dit onderzoek is gebleken dat er voor het toepassen van een groen gevelsysteem keuze is uit twee mogelijkheden: een grondgebonden en een niet-grondgebonden systeem. In dit project is het niet mogelijk om een grondgebonden systeem toe te passen. Hierna heb ik een keuze moeten maken uit verschillende nietgrondgebonden systemen. Na grondige analyse is gebleken dat het systeem met prefab groeiplaten het beste aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.
Dit verslag bestaat niet alleen uit het onderzoek. Er wordt ook ingegaan op de volgende onderdelen:
maatsystematiek, constructieve opzet, materialisatie, brandveiligheid, installaties en een begroting. Bij de keuzes die zijn gemaakt zijn de daarbij behorende motivaties vermeld, deze hebben geleid tot het huidige plan. Dit verslag, samen met de technische tekeningen, details en 3D-model, vormen het definitieve resultaat van het afstuderen.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie & Innovatie
Domein Technology, Water & Environment
AfstudeerorganisatieHZ University of Applied Sciences, Vlissingen
Datum2012-08-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk