De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het Hoornbeeck College te Goes

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het Hoornbeeck College te Goes

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In het achtste en laatste semester aan de Hogeschool Zeeland opleiding Bouwkunde wordt er verwacht dat men als afstudeeropdracht een redelijk complex utiliteitsgebouw zelfstandig uitwerkt in de door de student gekozen afstudeerrichting. Voor mij is de richting Uitvoering van Kracht.
Het uit te werken gebouw is een nieuwbouw school in Goes genaamd het Hoornbeeck College, deze is ontworpen door Bureau Bos Architecten en is in 2003 uitgevoerd door de Kok Bouwgroep.
Mijn afstudeeropdracht is door de student en door de begeleiders die tot mijn beschikking stonden gevormd. Na overleg met verschillende partijen is dit het onderzoek geworden;
"De bouwkundige en economische aspecten bekijken voor het wijzigen van de draagconstructie voor het Hoornbeeck College te Goes"
Het leek de desbetreffende personen een interessant onderwerp om te onderzoeken welke draagconstructie nu het beste bij dit gebouw paste.
Dit afstudeerverslag behandelt een aantal onderwerpen die van belang zijn voor het maken van een uitvoeringsgereed plan. Hierbij valt te denken aan de draagconstructie, materiaalgebruik een begroting en een planning van het project. Maar ook aan diverse bouwfysische onderdelen zoals een EPU berekening.
Dit verslag samen met mijn tekeningen is onderdeel van mijn afstudeerproject voor het Hoornbeeck College te Goes. Het laat zien wat ik in het laatste semester allemaal gedaan heb, en waarom ik bepaalde keuzes gemaakt heb ten aanzien van dit project.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie & Innovatie
PartnersHogeschool Zeeland, Vlissingen
Datum2009-06-17
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk