De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Beoordeling competentiemanagement systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Beoordeling competentiemanagement systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Als onderdeel van het kennismanagement, zoals beschreven in het beleidsplan 2008, is besloten om competentiemanagement in te voeren. Met behulp van competentiemanagement kan de strategische visie van Unitron aan de competenties van de medewerkers worden gekoppeld. Bij de medewerkers ontstaat er daardoor duidelijkheid over de verwachtingen die Unitron van hen heeft en kan effectiever met het gedrag van medewerkers worden omgegaan. Unitron wil een methode om te onderzoeken in hoeverre het competentiemanagement bijdraagt aan de strategie.
De opdracht is ontstaan naar aanleiding van bovenstaande probleemstelling. Als bedrijf blijft Unitron groeien (met uitzondering van personele groei) en nu het competentiemanagement is ingevoerd, is de vraag ontstaan in hoeverre het competentiemanagement systeem bijdraagt aan de strategie.
Er zijn twee soorten onderzoek gedaan. Ten eerste het literatuuronderzoek dat het theoretisch kader vormt. De focus van het theoretisch kader ligt op validiteit en betrouwbaarheid bij het beoordelen van werknemersgedrag. Ten tweede heeft er een praktijkonderzoek plaatsgevonden waarin resultaten verkregen worden die vervolgens in deze scriptie vergeleken worden met het theoretisch kader. De conclusie is dat het management van Unitron niet op een valide en betrouwbare wijze de medewerkers beoordeelt en dus ook niet kan meten of het competentiemanagement systeem bijdraagt aan de strategische doelen. De aanbevelingen doe ik doe zijn om deze beoordelingswijze te veranderen door de managers te trainen in het voeren van beoordelingsgesprekken. Op die manier kan het management op een meer valide en betrouwbare wijze beoordelen.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersUnitron Group B.V., IJzendijke
Datum2011-08-26
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk