De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Burgmetaal ijzersterk vakwerk...

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Burgmetaal ijzersterk vakwerk...

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderwerp van mijn afstudeeropdracht is de administratieve organisatie, die bestaat uit verschillende processen binnen het bedrijf, te omschrijven.

Het doel van de afstudeeropdracht is het opsporen van knelpunten in de onderneming, zodat nadelige werksituaties opgelost kunnen worden. Dit doel wordt bereikt door te beginnen met het beschrijven van processen. Daarvoor is literatuur beschikbaar en ook op internet is veel informatie te vinden, die ik gebruikt heb om de uitwerking vorm te geven. Verder heb ik enquêtes uitgedeeld aan iedereen voor extra feedback van alle werknemers.

Ik heb veel aandacht besteed aan de voorbereiding, omdat dit de basis is van de uitwerking. Voor de procesindeling heb ik gekozen voor het opzetten van een 'Hiërarchisch Proces Schema'. Ik heb gekozen voor de volgende hoofdprocessen: Verkoop, Inkoop, Productie, After-Sales en Administratie. Vanuit dat schema heb ik de afzonderlijk ingedeelde processen beschreven. Tijdens het maken van deze beschrijvingen heb ik duidelijk aangegeven waar zich knelpunten voordeden. De knelpunten die ik gevonden heb zijn: de kredietwaardigheid van de klant wordt niet voldoende gecontroleerd, de orders worden niet effectief voorgecalculeerd, het inkopen van materialen en onderdelen is onduidelijk, de voorraden worden niet voldoende bijgehouden, productieorders overschrijden leverdatum door slechte planning, gereedschap wordt niet opgeruimd, afgeleverde producten bevatten fouten door onvoldoende eindcontrole, klachten door logistiek, en de afloopcontrole van debiteuren gebeurt niet regelmatig.
Voor deze punten heb ik later toegelicht waarom dit probleem aanwezig was en waarom het verholpen moet worden.

Het resultaat van de opdracht werd bereikt door in het laatste hoofdstuk aanbevelingen en oplossingen te geven voor deze problemen. De punten zijn nog niet allemaal opgelost, maar zijn bekend bij het management. Voordat oplossingen daadwerkelijk ingevoerd kunnen worden, vereisen de verbeterpunten eerst nog aandacht om een effectieve aanpak op te zetten.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingInternational Business & Management Studies
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersBurgmetaal B.V., Waterlandkerkje
Datum2008-06-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk