De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Kent u Eigen Huis Makelaar!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kent u Eigen Huis Makelaar!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor u ligt het naamsbekendheidonderzoek dat uitgevoerd is voor Eigen Huis Makelaar, een jonge innovatieve makelaarsorganisatie. Naast een naamsbekenheidonderzoek hadden zij behoefte aan een promotie en communicatieplan gericht op internet. Daar in de afgelopen jaren internet een steeds grotere rol is gaan spelen op de woningmarkt. Internet wordt gezien als hét nieuwe medium op de woningmarkt. Het is een snelle en goedkope manier om informatie aan de consument te verschaffen. Tevens wordt de consument op een laagdrempelige manier in contact gebracht met makelaars en het huizenaanbod. Hierdoor is de markt de laatste jaren een stuk transparanter geworden.
Eigen Huis Makelaar wil inspelen op deze trend in de markt met een innovatieve website en innovatieve dienstverlening met verkooppakketten die uiteen lopen van een doe-het zelfpakket tot een compleet pakket waarbij de makelaar alle taken op zich neemt voor een vaste prijs.
Met dit onderzoek is geprobeerd een duidelijk beeld te schetsen van de naamsbekendheid van Eigen Huis Makelaar en tevens worden er aanbevelingen gedaan om dit te verbeteren. Het communicatieplan gericht op internet beschrijft een aantal acties die uitgevoerd kunnen worden om de naamsbekendheid van Eigen Huis Makelaar te verbeteren. Tevens is geprobeerd een realistisch kostenplaatje te laten zien.
Tot slot wil ik in dit voorwoord enkele belangrijke personen bedanken, zonder wie dit afstudeerverslag nooit geschreven had kunnen worden. Als eerste mijn begeleidende docent van de Hogeschool Zeeland, dhr. P.J.A. Nieuwenhuize. Door de intensieve begeleiding is het schrijven van dit afstudeerverslag een leerzame ervaring gebleken.
Van even groot belang is mevr. R Cevaal, die mij gedurende de stageperiode vanuit het bedrijf begeleid heeft. Ook deze begeleiding heb ik als zeer positief ervaren.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersEigen huis makelaar, Middelburg
Datum2007-06-27
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk