De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Alumni-netwerk

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tegenwoordig is de netwerkgedachte een belangrijk onderdeel geworden in het leven van vele mensen en organisaties. Dit geldt zeker ook voor de Smart Services Boulevard (SSB), welke fungeert als kennisbrug tussen de Zeeuwse beroepspraktijk en de HZ University of Applied Sciences. Het hebben van een zakelijk sociaal netwerk is voor de SSB van levensbelang om haar kernactiviteiten te kunnen waarborgen. Vanuit de HZ kunnen studenten activiteiten volgen bij de SSB. Na hun afstuderen komen ze terecht in de Zeeuwse beroepspraktijk, waar de SSB mee wil netwerken. Het willen netwerken met de beroepspraktijk, maar tegelijkertijd de alumni naar deze beroepspraktijk laten vertrekken zonder daar eerst effectief aan gelinkt te zijn is een voorbijgaande kans. De onderzoeksvraag is dan ook: Hoe kan de Smart Services Boulevard met haar alumni een zakelijk sociaal netwerk creëren waarbij de toegevoegde waarde van kennisuitwisseling wederzijds positief wordt ervaren?
Een belangrijk resultaat is de redelijk grote animo die zich voordoet voor het alumni-netwerk. Voor de SSB zijn het op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de Zeeuwse maatschappij en het kunnen 'gebruiken' van de alumni in en voor haar activiteiten voordelen van het netwerk. Het soort netwerk wat door de alumni gewenst is, is de combinatie van online en offline netwerken. Dit betekent dat het netwerken zowel online als via bijeenkomsten. De toegevoegde waarden van het netwerk voor de alumni kunnen zijn: Het delen van kennis, ervaringen, informatie en contacten, het openstaan voor nieuwe indrukken en uitwisseling met huidige en nieuwe contacten, oplossingen vinden voor problemen, hulp kunnen vragen, een baan vinden, samenwerkingen tot stand brengen en vooral veel van elkaar kunnen leren.
Er kan geconcludeerd worden dat wanneer beide partijen hun voordeel uit het alumni-netwerk kunnen halen, er wordt voldaan aan de wensen van beide partijen, waardoor het alumni-netwerk succesvol zal zijn.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersSmart Services Boulevard, Vlissingen
Jaar2013
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk