De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Dezelfde hoeveelheid bedrijfswater voor minder geld

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Dezelfde hoeveelheid bedrijfswater voor minder geld

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Na het voltooien van het theoretische traject aan de Hogeschool Zeeland is de tijd aangebroken deze kennis toe te passen in de vorm van een afstudeer project.
De student is vrij in de keuze hiervan. Het is natuurlijk wel zo dat de inhoud en lay-out van het project moeten voldoen aan de eisen die hiervoor gelden. Deze eisen zijn terug te vinden in het afstudeerhandboek wat verstrekt is door de Hogeschool Zeeland.

De A.R.N. heeft mij in samenwerking met de heer Ton van Winden gevraagd om onderzoek te doen naar de realisatie van een betrouwbaar en goedkoper bedrijfswaterverzorgingssysteem.

In het eerste hoofdstuk vindt u een kleine inleiding over het desbetreffende systeem, de problemen die zich er voor doen en wat de verwachtingen zullen zijn van een nieuw te plaatsen bedrijfswatersysteem.
Wie de ARN nu eigenlijk is kunt u vinden in het tweede hoofdstuk.
In het hoofdstuk drie vindt u een beschrijving van de totale verbrandingsinstallatie.
Een totale beschrijving van het bedrijfswatersysteem staat in hoofdstuk vier. In dit hoofdstuk komt tevens de toevoer van het bedrijfswater, opslag en gebruikers ter sprake.
Het plan van aanpak en onderzoeken die gedaan zijn om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de totale bedrijfswaterflow te reduceren. Tevens kunt u hier de berekeningen vinden die gebruikt zijn om uit te vinden wat voor diameter de orrifices moeten hebben in de toevoerleidingen naar de verbruikers. Dit alles staat beschreven in het vijfde hoofdstuk.
Verder wordt in hoofdstuk vijf uiteengezet waarom er gekozen is voor een bepaald systeem van een bepaalde fabrikant en wat de beste oplossingen zijn betreffende de locatie en besturing van het nieuw te plaatsen systeem.
Hierna wordt er in hoofdstuk zes gekeken welke aanpassingen er nodig zijn aan het leidingwerk, fundaties pompen, appendages en welke delen gesloopt kunnen worden na de modificatie van het bedrijfswatersysteem.
Aan welke voorwaarden de beeldscherm besturing moet voldoen en hoe het beeldplaatje eruit moet komen te zien staat ook in hoofdstuk zes.
De grote van de verwachte besparing en kosten van het nieuwe systeem ten opzichte van het oude systeem staan benoemd in hoofdstuk zeven.
Verder is er met het nieuw te bouwen systeem al rekening gehouden met eventuele veranderingen in de toekomst. Welke deze zijn is te lezen in hoofdstuk acht.
In het laatste hoofdstuk kunt u de conclusies en resultaten vinden betreffende deze eindscriptie.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingEngineering/ Energie- & Procestechnologie (AOT)
AfdelingDe Ruyter Academie
PartnersAfvalverbranging Regio Nijmegen (ARN)
Datum2008-06-24
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk