De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samenwerken in Oostkapelle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenwerken in Oostkapelle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Door de afname van leerlingaantallen zijn de C.B.S. de Regenboog en de O.B.S. de Knotwilg op elkaar aangewezen om voort te blijven bestaan. Er komt een fusie. Maar dan? Hoe wordt deze samenwerking ingevuld en wat komt er bij kijken?
Samenwerking op levensbeschouwelijk gebied tussen een openbare en een christelijke school komt niet zo vaak voor. Tenslotte is het niet gemakkelijk om één identiteit tussen deze twee denominaties te creëren. En elke samenwerkingsschool is anders. Hiervoor is een veranderingsproces tussen de teams van beide scholen nodig middels een levensbeschouwelijk traject. Bij de C.B.S. de Regenboog en de O.B.S. de Knotwilg is er sprake van een dergelijke situatie. Een samenwerking tussen deze twee verschillende scholen is eigenlijk niet mogelijk, maar toch blijkt het levensbeschouwelijk traject positieve resultaten te boeken voor de beoogde samenwerking.
Ik heb de eerste fase van het traject in kaart gebracht vanuit de vraag naar welke veranderingen in wensen en meningen bij de leerkrachten van beide scholen waarneembaar zijn. Het in kaart brengen van dit proces is belangrijk omdat het nog een nieuw terrein is.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingLeraar Basisonderwijs
AfdelingAcademie voor Educatie & Pedagogiek
PartnersC.B.S. de Regenboog, O.B.S. de Knotwilg, Oostkapelle
Jaar2013
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk