De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het overzicht vinden in een groeiende hoeveelheid gegevens

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het overzicht vinden in een groeiende hoeveelheid gegevens

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen organisaties wordt er elke dag een grote hoeveelheid aan informatie opgevraagd, uitgewisseld en opgeslagen. Een groot gedeelte van deze ‘informatieverwerking’ gebeurt op ongestructureerde wijze, met als gevolg dat informatie soms lastig terug te vinden is en er in sommige gevallen meerdere versies van de waarheid zijn binnen de organisatie.
Om een oplossing voor deze problematiek te vinden is gedurende de afstudeerstage van mijn opleiding Business IT & Management aan de HZ University of Applied Sciences een onderzoek uitgevoerd naar een softwarepakket voor het structuren van informatie binnen een organisatie. De organisatie waar dit afstudeeronderzoek is uitgevoerd is Stichting Zuidwester in Middelharnis, een gezondheidszorginstelling, die zorg levert aan kwetsbare burgers binnen de samenleving.
Op basis van een analyse van processen zijn meerdere knelpunten gevonden, die ook het nut omschrijven van een gestructureerde manier van informatieverwerking. Op basis van deze knelpunten zijn eisen opgesteld, waarmee een pakketselectie is uitgevoerd. Deze eisen zijn vervolgens vergeleken met functionaliteiten die verschillende aanbieders van softwarepakketten bieden. Doordat de eisen op basis van verdere analyse en gesprekken steeds concreter werden, kon deze lijst van mogelijke opties steeds beperkter worden, wat uiteindelijke leidde tot een zogeheten ‘shortlist’.
Uit de drie pakketten op de shortlist is uiteindelijk een advies uitgebracht over de meest passende oplossing voor Zuidwester. Op basis van demonstraties verzorgd door twee van deze leveranciers kan geconcludeerd worden dat DigiOffice voorziet in de wensen en eisen van de organisatie.
Hiermee is ook antwoord gegeven op de hoofdvraag binnen dit onderzoek ‘Op welke manier kan de ontsluiting van ongestructureerde informatie binnen het concern van Zuidwester vanuit bestaande softwareoplossingen verbeterd worden?’.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingHBO-ICT
AfdelingAcademie voor Technologie & Innovatie
Domein Technology, Water & Environment
PartnersStichting Zuidwester, Middelharnis
Datum2016-06-27
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk