De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bestraling met protonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Bestraling met protonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Protonentherapie is zeer actueel binnen het vakgebied radiotherapie. Deze workshop gunt een blik in de uitdagingen waar het vakgebied radiotherapie voor staat en in welke situaties protonentherapie hier een meerwaarde zou kunnen zijn.

Bij de behandeling van oncologische aandoeningen wordt voor een aantal doelgebieden veel gebruik gemaakt van radiotherapie: het behandelen van patiënten met kanker met behulp van ioniserende straling. Het overgrote deel van deze behandeling vindt plaats met fotonen, opgewekt in een lineaire versneller. Binnen de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken worden studenten getraind in het vervaardigen van bestralingsplannen.

In deze workshop zal interactief een bestralingsplan vervaardigd worden. Zodoende kan je ervaren wat de uitdagingen zijn in het vervaardigen van een bestralingsplan.

Een bestralingstechniek die op het moment erg in de belangstelling staat is de behandeling met behulp van protonen. In het tweede deel van de workshop zal een introductie gegeven worden van protonentherapie en geschetst worden wat met protonentherapie wel mogelijk is en niet met fotonentherapie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
InstituutDomein Gezondheid, Sport en Welzijn
LectoraatMedische Technologie
Datum2015-03-15
TypeConferentiebijdrage
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk